ELECCIONS ESPANYOLES
Crònica 13/11/2011

Els exveïns rics de ZP el volen ben lluny del territori Aguirre

Miquel Codolar
2 min
Aznar va demanar el vot perquè Rajoy pugui "defensar la gran nació espanyola".

Las Rozas (Madrid)Falta mitja hora i el recinte polivalent amb forma de plaça de toros de Las Rozas està ple. Hi ha una bandera que no és ni de les blaves del PP que donaven a l'entrada ni de les espanyoles que venen al carrer. La du Margot Caballero, que deixa de ballar al ritme del "Bye bye bye Rubalcaba" per autoproclamar-se l'única Dama de Blanc cubana que votarà Rajoy. Entre cançó i cançó el discjòquei crida que "han estat vuit anys del govern d'Àtila". Un jove amb un peto blau obre una bossa plena de bufandes al mig de la plaça i com aus carronyaires fugaces li buiden en segons. Eduardo Teomiro diu que sent "orgull i satisfacció" que Aznar vagi al seu poble. "Aquí tots som del PP", assegura. María José Díaz, periodista a l'atur, confessa que l'enamoraria que Aznar anunciés que torna a la política activa, però de seguida es corregeix i diu que Rajoy està "ben preparat". S'ha pintat les ungles de blau. "Jo no he tingut temps", s'excusa avergonyida, al seu costat, la seva mare.

Comença a parlar l'alcalde, Ignacio Fernández. Es queixa que l'encara president José Luis Rodríguez Zapatero tingui una casa al poble i demana votar al PP per "enviar-lo a la seva terra". Pronuncia per primera vegada el nom màgic. "Diuen que amaguem José María Aznar, doncs aquí el teniu, el millor president de la història d'Espanya". Molts s'alcen. Aplaudiments i crits de "President, president".

Però abans ha de parlar la presidenta de Madrid, Esperanza Aguirre, que adverteix que encara que sembli que Rubalcaba "necessita respiració assistida", s'ha d'anar en compte perquè els socialistes "són molt perillosos". Demana un gran resultat a Madrid. Així podrà collar Rajoy. I l'aplaudeixen més quan diu que "quan un socialista explica que sap crear treball és com si Paris Hilton digués que sap fundar convents". El públic respon un "Tu sí que vals", un càntic que només repeteix davant el cofoi Aznar.

Vot massiu per a Espanya

L'expresident exigeix votar "massivament" al partit que "va néixer només per servir a Espanya" i que el PSOE sigui "democràticament sancionat a les urnes". Fa una crida a "defensar la gran nació espanyola" i es pregunta: "Si ETA està derrotada, què s'hi ha de negociar?". El venedor de llaunes és l'únic que no el mira. "Cerveses, llimonades", sospira amb el cubell a la mà.

stats