MOTOCICLETES
Crònica 23/12/2011

La fàbrica de Derbi se salva del tancament però ja no farà motos

Elena Freixa
1 min
La fàbrica de Derbi se salva del tancament però
 Ja no farà motos

BARCELONA.La multinacional italiana Piaggio s'ha compromès a no tancar la fàbrica de Derbi a Martorelles, tal com havia anunciat fa uns mesos, i a buscar-li una activitat dins del grup. Així ho van explicar directius de la multinacional al director d'Indústria del Govern, Joan Sureda, en una reunió aquesta setmana. El més probable és que l'actual planta perdi la producció de motocicletes Derbi (que marxaran cap a Itàlia) i es dediqui a la fabricació de components per a aquests vehicles, tal com s'ha anat apuntant les últimes setmanes.

El grup ha emparaulat la "continuïtat industrial" a Martorelles i queda descartat, per tant, el traspàs de les instal·lacions a una tercera empresa. Al llarg d'aquests mesos, planava la possibilitat que la planta quedés en mans de Doga, un fabricant català d'eixugaparabrises que es plantejava iniciar un nou projecte industrial.

Després de desvelar la incògnita del seu futur a Catalunya, Piaggio ha de concretar quina càrrega de feina portarà a Martorelles, on treballen més de 200 persones. Des de fa uns mesos, hi ha vigent un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal fins a finals d'any. Segons els sindicats, els plans de Piaggio preveuen començar a endur-se la producció de motocicletes a partir del gener cap a Itàlia.

stats