L'INCENDI MÉS POLÈMIC
Crònica 08/03/2011

Les famílies volen imputar Saura pel cas Horta

Redacció
2 min

Barcelona.Les acusacions per l'incendi d'Horta de Sant Joan demanaran a la jutge que imputi l'exsecretari general d'Interior Joan Boada i l'exconseller d'Interior Joan Saura d'un delicte d'obstrucció a la justícia. Aquesta decisió s'apuntala en la declaració de l'alcalde d'Horta, Àngel Ferràs, que va assegurar que Boada i Saura van demanar-li, durant un sopar que van compartir el 21 de juliol amb l'expresident de la Generalitat José Montilla, que canviés les seves paraules. Ferràs havia declarat que hi havia falta de coordinació durant l'incendi i que no va veure en cap moment el Delta 0. L'advocat Pau Simarro ha assegurat que si la jutge accepta aquesta petició, es requerirà la presència de Montilla com a testimoni.

Els tres advocats de les famílies dels bombers morts en l'incendi d'Horta de Sant Joan (Terra Alta), Pau Simarro, Xavier Nayach i Miquel Sansa, no només demanaran la imputació de Boada i Saura sinó també dels tres alts comandaments dels bombers Agustí Gatell, Joan Rifà i Joan Rovira per haver amenaçat el cap de bombers voluntari d'Horta de Sant Joan, Vicenç Creus, i el sergent voluntari dels bombers de Tortosa, José Pino, que si no canviaven les declaracions en què apuntaven a una mala gestió de l'incendi per part del Delta 0, no treballarien mai més per a la Generalitat. En el cas de Creus ha estat així, ja que no el van contractar la temporada passada.

Simarro també va anunciar ahir que, juntament amb Nayach i Sansa, demanarà a la jutge cinc acaraments amb el Delta 0, Carles Font, ja que no va voler respondre a cap pregunta que no fos del seu advocat quan va declarar. Els acaraments serien amb la responsable del Centre de Comandament Avançat, Carme González, ja que va dir que no va veure el Delta 0 i que li va ser impossible localitzar-lo; amb el responsable dels GRAF a Catalunya, Marc Castellnou; amb el Delta 0 del dia abans, Oriol Pellissa; amb el cap de bombers voluntari d'Horta de Sant Joan, Vicenç Creus, i amb el sergent voluntari de Tortosa, José Pino.

stats