PROCÉS PER ESCÀNDOL SEXUAL
Crònica 21/05/2011

El poder femení rere Strauss-Kahn

Fins ara no han importat les relliscades de Strauss-Kahn. La periodista Anne Sinclair s'hi va casar el 1991 i, des de llavors, tant ella com la seva fortuna han estat al seu costat. També per defensar-lo.

Jordi Benavente
2 min
COMPANYIA INDISPENSABLE Sinclair i la filla de Strauss-Kahn,  després que el jutge concedís la llibertat amb fiança a l'excap de l'FMI.

Malgrat l'incòmode paper secundari que li ha tocat jugar en l'escàndol sexual de DSK, la veterana periodista de mirada blava manté l'elegància i la dignitat. L'esposa de l'excap del Fons Monetari Internacional, Anne Sinclair, va entrar dijous a la sala del Tribunal de Nova York assetjada pels flaixos i va seure a pocs metres de l'acusat. I amb tot, no va deixar-se trair pels sentiments: algun gest carinyós però contingut al seu marit, i poc més.

Al final de l'audiència -de la qual Strauss-Kahn va sortir imputat per agressió sexual, segrest i intent de violació, però en llibertat sota fiança-, Sinclair mantenia la mateixa declaració que diumenge, quan la notícia la va sorprendre a París: "No em crec ni un segon les acusacions [contra el seu marit] i no dubto que se'n demostrarà la innocència". Clara com l'aigua. Com sempre que ha defensat l'honor del seu home.

Blindada contra els rumors

Però és que a Sinclair sempre li han relliscat els rumors sobre l'afició de Strauss-Kahn per les faldilles. O així ho ha fet notar. Quan en el passat la premsa francesa li va preguntar si li preocupava la reputació de seductor del seu marit, va contestar que "gens, fins i tot n'estic orgullosa, la seducció és important en política". Sentiments a banda, aquest matrimoni sempre ha sigut això: ambició política.

Llicenciada en dret i en ciències polítiques, i coneguda i respectada per la seva carrera a la televisió francesa, Anne Sinclair va casar-se amb Strauss-Kahn el 1991. Al cap de sis anys abandonava la direcció del programa d'actualitat 7 sur 7, al canal TF1, després de més d'una dècada d'èxits. Renunciava a la visibilitat del seu ofici per no entorpir la carrera del seu marit, flamant ministre d'Economia, amb Jospin. Amb tot, Sinclair no va aturar l'activitat professional i, alhora, va convertir-se en la principal aliada del seu home: l'acompanyava en campanyes i actes diversos, compartien llibreta de contactes i, si venien mal dades, el defensava amb ungles i dents... i elegància.

Hi va ser quan DSK va haver de dimitir el 1999, acusat (i finalment absolt) de corrupció al ministeri d'Economia. També quan el llavors cap de l'FMI va embolicar-se amb una subordinada seva, el 2008. "Són coses que poden passar en una parella. Però ja hem girat full, i ens estimem com el primer dia", escrivia la periodista al seu blog.

Néta d'un important marxant d'art, Sinclair va heretar del seu avi centenars de milions d'euros en quadres (Degas, Matisse...). El seu amor i també la seva gens menyspreable fortuna han estat sempre a disponibilitat de la causa comuna del seu matrimoni. Ara servirà per pagar l'apartament que acompleixi les condicions de seguretat imposades pel jutge per fer efectiu l'arrest domiciliari de DSK.

stats