Crònica 16/03/2012

Un fenomen que afecta sobretot les 'low cost'

Josep Ferrer
1 min
Un avió de Ryanair aterra a l'aeroport del Prat.

EL PRAT DE LLOBREGAT.La boira que va enfosquir Barcelona dimecres al vespre i ahir a primera hora va provocar alguns problemes a l'aeroport de Barcelona, especialment amb les companyies de baix cost. Tot i que la instal·lació disposa dels sistemes més moderns per poder operar amb condicions de baixa visibilitat, la majoria de vols d'arribada van patir retards de més de mitja hora. A més, es van haver de cancel·lar 13 vols i se'n van desviar 11 a altres aeroports, en concret 10 a Girona i un a València.

Tots aquests vols desviats eren de companyies de baix cost, ja que els avions o les tripulacions no estan preparades per operar amb boira. La nova directora de l'aeroport, Sònia Corrochano, va donar un toc d'atenció a aquestes companyies i va dir que "no només l'aeroport ha d'estar preparat sinó que també han d'estar preparats les aeronaus i els pilots". Corrochano va indicar que la instal·lació aeroportuària pot operar perfectament en condicions adverses i va destacar que "de 800 vols que s'operen en un dia només 11 han hagut de ser desviats a altres aeroports". La situació es va anar normalitzant al Prat a mesura que va avançar la tarda.

Al port la boira també va provocar alguns problemes dijous a la matinada. El moll va estar tancat unes hores, però al voltant de les dues de la matinada d'ahir les instal·lacions van recuperar la normalitat.

stats