DEBAT TAURÍ
Crònica 23/03/2012

600.000 firmes al Congrés per imposar els toros a Catalunya

Ara
2 min
Els protaurins van ser rebuts amb tots els honors pel president del Congrés, Jesús Posada.

MADRIDLa Federació d'Entitats Taurines de Catalunya (FETC) va presentar ahir al Congrés 587.000 firmes de suport a la ILP perquè els toros siguin declarats Bé d'Interès Cultural a tot l'Estat espanyol, la fórmula per imposar per llei la revocació de la prohibició de les corrides a Catalunya. Els protaurins van ser rebuts amb tots els honors pel president del Congrés, Jesús Posada, que els va agrair "l'esforç" que han hagut de fer per recollir les firmes.

El president de la FCET, Luis María Gibert, no es va estar de carregar amb duresa contra la decisió majoritària del Parlament de prohibir els espectacles que es basin en el maltractament animal. Després d'exhibir amb "emoció" les 168.000 firmes que assegura que han recollit a Catalunya. "Hem superat les dels antitaurins", va presumir Gibert, que va considerar que aquest fet "és molt important" per "demostrar al Parlament de Catalunya" que el país "segueix sent, gràcies a Déu, una comunitat plural i oberta malgrat uns partits abolicionistes que priven llibertats".

Toros, ERC i la Legió

Gibert va presentar la ILP com la resposta als "atacs" que la cultura taurina rep a Catalunya. Per això, va instar el Parlament a "defensar"la fiesta . En aquest propòsit, va instar PP i PSOE a donar suport a la llei, en donar "per descomptat" que CiU no hi donarà suport i "Esquerra, si no ve la Legió, tampoc".

Els protaurins han exhibit entre les firmes destacades la del president del govern espanyol, Mariano Rajoy; la de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre; la del Nobel de literatura Mario Vargas Llosa, o, segons Gibert, la del cantant Joaquín Sabina. A l'altra banda, PSOE i ICV no van trigar a reclamar al president del Congrés que tracti totes les ILP que arribin a la cambra amb les mateixes atencions que ha tingut amb els taurins, mentre que ERC ja ha avisat que només es podrà revocar la decisió del Parlament de prohibir els espectacles amb maltractament i mort de l'animal a la força.

Ara el Congrés haurà de decidir si tramita la ILP, que després haurà de seguir el tràmit legislatiu habitual, amb possibilitat que els partits l'esmenin.

stats