CAS PALMA ARENA
Crònica 26/01/2012

El fiscal: "Matas és un bon gestor de la seva imatge, no dels fons públics"

Ara
1 min
Jaume Matas arribant ahir al jutjat.

BARCELONA.El fiscal anticorrupció Pedro Horrach va fer ahir un contundent al·legat durant l'exposició de les seves conclusions en el judici contra l'expresident balear Jaume Matas. "La indignació que sent aquest fiscal no és només pel saqueig premeditat de fons públics. Prové de veure com, sense escrúpols, no s'assumeixen les conseqüències penals derivades dels propis actes, no només davant la ciutadania sinó dels subordinats que tan fidelment li van servir", va afirmar el fiscal en la novena jornada del judici, en què Matas s'enfronta a una petició fiscal de 8 anys i mig de presó per cinc delictes de corrupció.

Horrach va començar la seva exposició assegurant que l'expresident "és un bon gestor, sí, però no dels fons públics, sinó de la pròpia imatge" i que el periodista que li escrivia els discursos, Antonio Alemany, "és un bon periodista, rabiosament independent, sí, excepte dels diners i del poder".

En l'exposició, el fiscal va qualificar d'"error imperdonable" no haver-li preguntat a Matas "si de fet va ser president de la comunitat del 2003 al 2007, perquè de les respostes només cal concloure que era una mera figura simbòlica".

stats