TRIBUNALS
Crònica 24/05/2011

La fiscalia rebaixa a 7 anys la presó pel cas Tous

Laia Espín
2 min

Barcelona.El ministeri fiscal va rebaixar ahir a set anys i sis mesos de presó la petició de condemna per al gendre dels Tous, Lluís Corominas, per l'homicidi del suposat lladre que volia assaltar la finca del matrimoni de joiers, el 9 de desembre del 2006 a Sant Fruitós de Bages. En les seves peticions inicials, la fiscalia demanava onze anys de presó per a Corominas.

El canvi en el relat del ministeri fiscal es deu al fet que considera, després de les primeres sessions del judici, que Corominas no va disparar amb l'objectiu de matar, sinó "amb la intenció d'impedir la fugida dels lladres". L'escrit prossegueix dient, però, que l'acusat era conscient del "risc que implicava la seva acció per les vides dels ocupants del vehicle i sabent les altes probabilitats de causar la seva mort". Per tot això, la fiscal considera que Corominas va cometre un homicidi amb l'agreujant de superioritat -l'acusat portava una pistola i els presumptes lladres no- i els atenuants d'obcecació i reparació del dany.

El ministeri públic també detalla que Corominas va actuar sota un estat de torbació perquè tres dies abans dels fets uns desconeguts ja van intentar assaltar sense èxit la mateixa casa de la família Tous. L'avís d'uns intrusos, diu l'escrit, "va reduir de manera lleu les seves capacitats cognitives". El ministeri públic qualifica com un atenuant la reparació de part del dany, ja que va dipositar 150.000 euros al jutjat. Aquest mateix motiu és el que ha fet que l'acusació particular, que representa la família de la víctima, hagi reduït la petició de presó dels 14 anys que demanava inicialment als 11 anys i mig que va sol·licitar durant la sessió d'ahir.

La defensa de Corominas va mantenir la seva petició inicial d'absolució, ja que aprecia que els trets es van produir en legítima defensa perquè l'acusat creia que era víctima d'una agressió per part dels ocupants del cotxe. La defensa també argumenta que va patir una por insuperable. En l'escrit de la defensa es destaca que el vigilant que va avisar Corominas dels intrusos el va alertar que podien anar armats.

stats