SUCCESSOS
Crònica 27/07/2011

Un foc en un hotel de Malgrat fa evacuar 400 persones

Un incendi a l'hotel Luna Park de Malgrat de Mar, recentment renovat, va obligar a evacuar 400 persones, la meitat de les quals van ser reallotjades en altres hotels. El foc es va originar al magatzem.

L. Bonilla / M. Català
2 min
L'incendi, que es va declarar a la part nova de l'hotel, no va causar ferits però va obligar a evacuar els turistes que s'hi allotjaven.

MALGRAT DE MAR.No són les vacances que havien imaginat els 400 turistes que ahir van haver de ser evacuats de l'hotel Luna Park de Malgrat de Mar, on es va declarar un incendi cap a les tres de la tarda.

El foc va començar al magatzem de l'hotel, situat a la planta subterrània on també hi ha la bugaderia, però ràpidament es va propagar cap a les sis plantes superiors pels conductes de ventilació. La tercera i la quarta planta van ser les més afectades. Van cremar quadres de comandament elèctrics i cables, i tot i que l'estructura de l'edifici no perilla, les habitacions i els passadissos sí que van resultar seriosament afectats. Una trentena de dotacions dels Bombers van treballar en les tasques d'extinció del foc, que no va provocar ferits ni intoxicats.

Edifici recentment renovat

Els 400 turistes que en aquell moment eren a l'hotel van ser reallotjats. La meitat es va quedar al mateix hotel, en una zona que no va resultar danyada, i la resta van ser traslladats a altres hotels de Malgrat de Mar i de Santa Susanna. "Des del mateix hotel van organitzar la distribució dels turistes i la resta d'hotelers de seguida s'han ofert a ajudar", va explicar el regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Malgrat de Mar, Valentí Rodríguez. Al vespre, els turistes van poder passar a recollir les seves pertinences. En plena temporada alta i amb els carrers plens de turistes, l'espessa fumera negra va alarmar els veïns de la zona. "El fum es veia des de Pineda", explicava el Francisco, un treballador del bar La Herradura. El turista holandès Mike Vander era a la piscina quan va començar el foc. "Tothom va començar a cridar. Vam sortir fora i vam veure foc i fum per tot arreu. Tothom corria per sortir", va explicar a l'ACN.

L'edifici on es va declarar el foc fa pocs anys que s'havia renovat. L'hotel, situat a l'Avinguda Colom, prop del Passeig Marítim de la població, consta de dues parts i l'incendi es va declarar en la part més nova, segons van explicar des de l'Ajuntament.

L'origen del foc és habitual

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esbrinar les causes de l'incendi. La policia científica va recollir indicis a la zona del magatzem, on es va originar el foc, al costat de l'àrea de neteja. Fonts dels Bombers informen que no semblava que hi haguessin indicis que el foc fos intencionat.

Segons els Bombers, el magatzem, normalment a la part baixa dels edificis, acostuma a ser l'origen habitual de molts dels incendis que es produeixen als hotels. En primer lloc, perquè és la zona de l'hotel on s'emmagatzema més material combustible, així com estris de neteja, llençols o tovalloles. I, en segon lloc, perquè és una zona on no acostuma a haver-hi gent que pugui aturar el foc. "Si hi ha un foc en una paperera, hi ha la possibilitat que algú se n'adoni", expliquen les mateixes fonts. Les flames es van propagar ràpidament pel conducte vertical que connecta la part baixa de l'hotel amb les altres plantes.

stats