Crònica 01/05/2011

El 22-M força Puigcercós a burxar el Govern

S. G.
2 min
El líder d'ERC, Joan Puigcercós, ahir al Consell Nacional.

Barcelona.Si bé Artur Mas ja va augurar ahir que les retallades serien el blanc perfecte per a l'oposició durant la campanya, ERC va ser la primera a posar en evidència que, en efecte, aquest serà el taló d'Aquil·les del Govern al qual s'aferraran. Això sí, la crítica dels republicans arriba just després que es mostressin disposats a donar suport als pressupostos del 2011 si el Govern desobeïa el sostre de dèficit fixat per l'Estat, com ha dit que farà Mas-Colell i va avalar ahir Jordi Pujol. Després també que, fins i tot, celebressin que el 70% dels comptes es destinaran a polítiques socials. Un cop més, la pressió d'alguns dirigents i la proximitat del 22-M ha obligat el líder d'ERC, Joan Puigcercós, a endurir el discurs i aparcar la línia de corresponsabilitat que ha abanderat.

Puigcercós, va fer un gir ahir en acusar el Govern de "fer marxa enrere en totes les conquestes socials i nacionals dels últims anys". I va treure tota l'artilleria: va instar CiU a canviar d'estratègia en la relació amb l'Estat, i la va acusar d'actuar com si tingués majoria absoluta i de ser incoherent.

"CiU s'entesta a reformar Espanya i això no té solució, cal un canvi a CiU, perquè el Govern dels millors està bloquejat", va etzibar Puigcercós durant el Consell Nacional del partit celebrat a Vilanova i la Geltrú. El líder d'ERC va detallar, a més, tot un reguitzell de "conquestes" que considera que perillen. "Penja d'un fil tot l'espai comunicatiu català, la llei del cinema, han parat la llei de la dependència i ara també paren la llei de vegueries", va deplorar. Puigcercós va instar Mas a resoldre la "crisi estructural" amb un referèndum, l'arma dialèctica per satisfer l'electorat.

stats