Crònica 20/12/2011

Les formes de Rajoy: insípides però amb claca i bona imatge

Aleix Cuberes
1 min

ASSESSOR COMUNICACIÓ POLÍTICA1. Discurs

Moment inaugural solemne. Objectiu: la confiança de la cambra i de la ciutadania explicant els grans objectius de legislatura. Discurs gris; lineal; monotònic; sense solemnitat, emoció ni passió; amb molta metàfora i llocs comuns i embarbussat amb xifres i tecnicismes. Millor a les rèpliques, quan deixa els papers.

2. Posada en escena

El llenguatge corporal de Rajoy és tens i molt rígid; gairebé no alça el cap dels papers; estàtic; sense gestualitat -només mou la mà esquerra per dibuixar petits botons-. No alinea els gestos amb els moments solemnes del discurs. La bancada popular acompanya, posant-hi la passió i solemnitat que li falten a Rajoy. Disciplinats, aplaudeixen fins i tot de manera exagerada. Una maleta de pell fosca i presidencial ha substituït les carpetes corporatives del PP.

3. Vestit

Rajoy té cura de la imatge i del vestit -no del color del cabell-. Ha canviat la tonalitat llampant de les corbates de l'oposició per la suavitat i senzillesa de la corbata de la nit electoral i la transició al debat d'ahir amb un missatge al darrere: no toquen filigranes i espectacularitat. Rigor i serietat.

stats