Crònica 23/05/2011

#forofosdelpp, amb més marxa que #acampadasol

Carles Torras
2 min
Simpatitzants del PP davant la seu de la formació conservadora, al carrer Génova de Madrid.

La festa davant la seu del PP estava més anunciada que La verbena de la Paloma . El partit ho havia preparat tot: un DJ que portava una gorra amb les orelles de Shreck, altaveus gegants, pantalles més gegants encara, banderes blau clar amb l'anagrama del partit a dojo i fins i tot xocolata amb xurros de regal. Ni " La pradera de San Isidro " té tanta infrastructura festiva com la d'ahir al carrer Gènova.

Les consignes de l'animós DJ retronaven a tot el centre de la ciutat, i segurament se sentien des de la Puerta del Sol, on els "indignats" cedien per unes hores als "esvalotats" l'espai sonor de la capital. "¡Truqueu a la família perquè vingui, que avui això serà una festa!". La petició de Shreck, transformada en un cabàs de decibels i llançada al cel de Madrid sembla innecessària, perquè el centre de la capital, com el mapa electoral de tot l'Estat, es va tenyint progressivament de blau cel.

Gràcies a la música (estil "la felicidad, ah-ah-ah-ah, me la dio tu amor, oh-oh-oh-oh") i a les ocurrències de Shreck, l'ambient festiu pren el lloc a les consignes polítiques. I el blau de les banderoles del PP dilueix el vermell i groc de les banderes d'Espanya. Alguna cosa s'ha volgut canviar respecte a altres celebracions anteriors en aquest mateix carrer, com la de la majoria absoluta del 2000, quan semblava que més que un partit polític el que havia guanyat era, en realitat, la selecció espanyola.

És Rajoy el que vol marcar la diferència respecte d'Aznar també en la manera de celebrar els triomfs electorals? O només intenta que els votants socialistes no s'espantin i es mobilitzin de cara a les pròximes eleccions generals? Segurament en la gestió dels resultats electorals i en els pactes que es realitzin obtindrem la resposta a aquestes preguntes.

stats