SERVEIS PENITENCIARIS
Crònica 12/01/2012

Els funcionaris tornen a protestar i escampen el caos a les presons

L.d.r.
2 min

BARCELONAEls funcionaris de presons van reprendre dimarts a la nit les seves protestes contra les retallades amb tancades, concentracions i vagues de zel, que van culminar ahir amb el bloqueig temporal de la presó de Quatre Camins. Finalment van tornar a seure amb el departament de Justícia per continuar amb les negociacions.

Dimarts a la nit els 13 delegats dels sindicats del sector -UGT, CCOO, CATAC i CSIF- es van tancar a l'edifici on s'està negociant, la seu de Serveis Penitenciaris a Barcelona, després que la conversa arribés a un punt mort. Allà van passar la nit amb la idea de quedar-s'hi fins que Justícia mogués les seves posicions. En suport a la protesta dels seus delegats, centenars de funcionaris, segons càlculs sindicals, van decidir quedar-se al terme de la seva jornada laboral a les presons de Tarragona, Figueres, Quatre Camins i Can Brians, on també es van organitzar concentracions.

Mentre altres funcionaris es concentraven ahir al matí a l'edifici on els seus delegats havien dormit i tallaven el trànsit del carrer Aragó de Barcelona, treballadors de les presons Model, Ponent i Lledoners iniciaven una vaga de zel i extremaven les funcions que tenen encomanades d'acord amb els seus reglaments, la qual cosa es tradueix en exhaustius controls i escorcolls que poden acabar col·lapsant l'activitat del centre i, de rebot, les conduccions a jutjats o hospitals. Paral·lelament, els funcionaris concentrats davant la presó de Quatre Camins de Barcelona van provocar el bloqueig del centre penitenciari i van impedir el relleu dels funcionaris del torn de nit -amb prou feines 14 per controlar una població reclusa de més de 2.000 presos-, que va ser desconvocat dues hores més tard.

La consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, va dir ahir que confia que el Govern i els representants dels funcionaris assoleixin aviat un acord i va mostrar el seu "respecte" per les reivindicacions del col·lectiu.

stats