Crònica 17/12/2011

Lina Ben Mhenni: "Si el govern de Tunis no respon, hi haurà una altra revolució"

C.m.
1 min
"Si el govern de Tunis no respon, hi haurà una altra revolució"

Lina Ben Mhenni era una de les candidates al Nobel de la pau, pel seu activisme en la revolució tunisiana a través del blog A tunisian girl . Acaba de publicar el llibre La revolución de la dignidad (Destino).

Els joves tunisians estan quedant al marge de la transició?

Els joves hem estat al capdavant de la revolució, però a les eleccions de l'octubre no n'hi havia ni un de cap de llista. La gent que va sortir al carrer contra Ben Ali a les regions de l'interior de Tunísia, on es va immolar Bouazizi, veu que no ha canviat res. Primer els va ignorar el govern de transició i ara sembla que les noves autoritats volen fer el mateix.

No hi ha confiança en el govern d'Ennahda?

No tenim gaires motius per a l'optimisme. La gent va fer la revolució per tenir feina i llibertat i ara tots els debats se centren en temes identitaris i el xoc entre islamisme i laïcitat. És una cortina de fum per no abordar els problemes reals.

Les xarxes socials són més lliures?

Ara ja no hi ha censura, però tenim altres problemes: gent que es diu ciberactivista però que treballa per Ennahda i es dedica a intoxicar.

S'ha esgotat l'energia revolucionària del jovent?

No, ara mateix hi ha una acampada al davant de l'assemblea constituent. Estem expectants. Si el govern no dóna sortida als problemes hi haurà una altra revolució. I serà més gran, perquè ara s'ha perdut la por. És cosa de setmanes, no de mesos.

stats