ELS VINS DEL PENEDÈS AL MÓN
Crònica 11/02/2011

El grup vinícola Torres creix un 40% a la Xina

Ignasi Pujol
2 min

Barcelona"Sortim de la crisi". Així de rotund es va mostrar ahir el president de Bodegas Torres, Miguel Torres, en la presentació dels resultats econòmics del productor de vins català. El grup familiar nascut el 1870 va facturar 205 milions d'euros el 2010, un 11,5% més que l'any anterior.

Torres va aconseguir contrarestar el mal comportament de les vendes a Espanya, que van caure un 2%, amb una millora dels resultats a l'estranger. Les exportacions ja suposen el 72% de les vendes de Torres. Finlàndia, el Canadà, Noruega i Rússia van ser els mercats que més van créixer l'any passat, tot i que Mèxic, el Regne Unit, Alemanya i Holanda es mantenen com els principals mercats del grup.

Especialment remarcable és l'evolució del negoci a la Xina, on Torres va augmentar les seves vendes un 40%, fins a assolir una facturació de 16,16 milions d'euros, dada que el situa com el tercer importador i distribuïdor de vins al gegant asiàtic. Els ingressos obtinguts el 2010 suposen recuperar el nivell de vendes del 2007, tot i que la rendibilitat del negoci se n'ha ressentit. Ara ja no s'han aconseguit els mateixos beneficis que el 2007 perquè en les vendes a l'exterior els marges de benefici són més petits.

Torres encara no disposa de la xifra de benefici auditada, però ha avançat que els guanys seran "mínims". El grup preveu un augment de la facturació d'entre el 5% i el 6% per a aquest any. Les vendes que més van incrementar el 2010 van ser les del vi Viña Esmeralda, el brandi Torres 10 i els vins Coronas, Ibéricos, Mas La Plana i Natureo (vi blanc sense alcohol).

El grup comercialitza prop de cinquanta marques, és present a 140 països i té una plantilla de 1.300 treballadors. Torres afrontarà l'any que ve el debat successori, ja que el protocol familiar fixa en 70 anys l'edat de jubilació del primer executiu. Miguel Torres, de 69 anys, va cedir l'any passat la direcció general a l'enòleg Raül Bobet, però ell encara n'és el president i el conseller delegat. Mireia i Miguel Torres, fills del president, són directors del grup de cellers.

stats