PROMOCIÓ TURÍSTICA
Crònica 05/01/2012

Els hotels de Girona esgoten en 15 minuts les places a 10 euros

Més d'un miler de places hoteleres reservades en només un quart d'hora. La iniciativa Girona10 ha desbordat totes les previsions i ahir es va arribar a col·lapsar el sistema informàtic de reserves.

Narcís Presas
2 min
Girona s'omplirà de turistes el cap de setmana del 14 i 15 de gener gràcies a la iniciativa de l'Associació d'Hostaleria.

GIRONAL'èxit de la iniciativa Girona10 va desbordar ahir les previsions més optimistes dels hotelers gironins. Una allau de visites ahir a la mitjanit a les pàgines web habilitades per l'organització va col·lapsar el sistema de reserves, que en poc més de 15 minuts va esgotar el miler de places disponibles a 10 euros. "Va ser una bogeria", explicava ahir Jesús Pastor, gerent de l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial. Només la pàgina web de la promoció va rebre 16.000 visites i els hotels i restaurants adherits no van parar d'atendre trucades des d'ahir a la mitjanit i durant tota la jornada d'ahir.

L'èxit de la campanya va fer que s'oferissin mig miler de places addicionals, que també van volar de seguida. Segons Pastor, la campanya Girona10 va aconseguir el doble objectiu que s'havia proposat: que es parlés de la ciutat a escala catalana i estatal i que la ciutat s'omplís el cap de setmana del 14 i 15 de gener. Pastor va assegurar que l'èxit de la iniciativa demostra que hi ha espai per a una festa anual del turisme a la ciutat, i va anticipar que hi ha moltes opcions que Girona10 esdevingui una nova marca de la ciutat.

L'èxit no es va limitar als hotels. El telèfon i el correu electrònic de molts restaurants també van treure fum i les visites guiades gratuïtes es van esgotar. Entre la llista hi ha restaurants de prestigi on menjar-hi habitualment supera, amb escreix, el preu de la campanya, i per això també han rebut un gran nombre de trucades per reservar-hi plaça. "Teníem clar que Girona s'ompliria, però ningú s'esperava un èxit tan desbordant", explica Pastor.

Problemes puntuals

L'excel·lent acollida de la iniciativa va comportar alguns problemes amb el sistema de reserves. En el moment de màxima afluència, ahir a la mitjanit, l'accés a les pàgines web es va col·lapsa. El sistema de venda que pretenia evitar que es fessin reserves múltiples va originar alguna confusió i algun usuari va reservar habitacions sense la promoció dels 10 euros. El fet que les habitacions s'esgotessin tan de pressa va fer que molts usuaris dels portals de reserves tinguessin dificultats per localitzar les habitacions que estaven en oferta i exposessin les seves queixes a través de les xarxes socials. Des de l'organització van admetre "problemes puntuals" i marge de millora en els canals de venda. Van assegurar, però, que van atendre totes les reclamacions, fins a les 4 de la matinada, i que totes les reserves defectuoses es van anul·lar sense cap cost. Amb tot, la valoració que el gremi fa de la iniciativa, que va ser segon trending topic del dia en l'àmbit català, és molt positiva, i asseguren que han aconseguit un impacte promocional de la ciutat "extraordinari".

stats