SUCCESSOS
Crònica 02/11/2011

Una allau humana per pujar a un autobús deixa 11 ferits a l'Heron City

Una allau de gent per pujar a un autocar va fer cedir la barana del pàrquing de l'Heron City, a Barcelona. Els joves, entre els quals hi ha 11 ferits, esperaven el bus per anar de festa a Sant Cugat.

C.a.
2 min
Agents de la Guàrdia Urbana al costat de les restes de la barana que  va cedir a causa de l'aglomeració de persones.

BARCELONA.Onze joves van patir ferides de diversa consideració després que ahir a la matinada es produís una allau humana a l'exterior del recinte d'Heron City, a Barcelona, i cedís una de les baranes de vidre de la rampa d'accés a l'aparcament. Els fets van passar cap a dos quarts d'una de la matinada quan, segons les primeres investigacions, centenars de persones esperaven els autocars que els havien de transportar a una zona d'oci nocturn de Sant Cugat del Vallès.

L'aglomeració de gent i el poc espai de pas que van deixar els busos va provocar empentes i discussions per poder-hi pujar. A conseqüència de l'acumulació de persones, es va trencar la barana de vidre que separava la calçada de la rampa de l'aparcament i una trentena de joves van caure daltabaix, des d'una alçada d'entre tres i cinc metres. Onze dels joves van haver de ser atesos en diversos centres hospitalaris. Una menor de 15 anys va ser intervinguda quirúrgicament per una ferida greu en una cama.

Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana s'han fet càrrec de la investigació per esbrinar les causes de l'accident. En aquest sentit, una testimoni, Soledad Marín -una turista de Llorca que estava allotjada en un hotel al costat de l'Heron City-, va explicar que, abans de l'accident, s'estava produint una baralla entre prop de mig miler de joves que esperaven per pujar als autocars que van a Sant Cugat. La dona va relatar que va sentir pànic quan va veure la baralla i que es va refugiar al seu hotel i no va veure el moment exacte de la caiguda.

"Hi havia moltíssima gent", relatava també hores després Elías Anguita, un madrileny client del mateix hotel. I assegura: "Després de l'accident vam viure moments de pànic i ens vam espantar perquè hi havia molta gent, massa". Tant els Bombers com la Guàrdia Urbana van netejar i senyalitzar la zona. A banda d'investigar si l'empresa responsable del servei de transport va incomplir alguna normativa a l'hora d'estacionar el vehicle, també es farà un peritatge per analitzar l'estat de la barana que va cedir.

stats