En breu
Crònica 07/03/2012

Un imputat diu que Urdangarin li va trucar abans de declarar

1 min

Iñaki Urdanarin va continuar implicat en la direcció de l'Instituto Nóos fins a l'any 2008, hi decidia tant com qui llavors era el seu soci, Diego Torres, i va telefonar a un altre imputat just tres dies abans d'anar a declarar davant del jutge. Així ho va afirmar ahir, segons fonts jurídiques, l'empresari valencià Miguel Zorío, també imputat en el cas Urdangarin.

La trucada

Zorío va declarar ahir al jutge José Castro que tres dies abans que Urdangarin anés a declarar als jutjats de Palma li va trucar per comentar-li la situació de tots dos i per parlar de l'assetjament mediàtic. Zorío feia negocis amb l'Instituto Nóos a través de l'empresa Lobby Comunicación, que va dur la comunicació dels Valencia Summit, els tres congressos que la fundació d'Urdangarin va fer a València i pels quals va cobrar 3,5 milions d'euros de la Generalitat.

Implicat fins al 2008

Tot i que altres imputats han apuntat cap a Torres com a responsable de la gestió econòmica de Nóos, Zorío va dir que tots dos socis tenien "la mateixa capacitat de decisió". I que el duc de Palma va continuar implicat en la fundació fins a l'any 2008, tot i que oficialment l'havia deixada el 2006. Ahir també va declarar l'exdirector de la Ciutat de les Arts i de les Ciències de València José Manuel Aguilar, que va autoritzar els convenis per als Valencia Summit. Va dir que no sabia per què no havien demanat que es justifiquessin les despeses dels congressos i que això era cosa dels serveis jurídics.

stats