Crònica 22/03/2011

Els imputats per la fuita radioactiva del 2007 es neguen a declarar

Laia Espín
1 min

Barcelona.Els dos responsables de la central nuclear d'Ascó imputats per l'emissió de partícules radioactives a l'aire durant diversos mesos de l'any 2007 es van negar a declarar ahir davant la jutge que instrueix la causa.

L'exdirector de la central nuclear Rafael Gasca i l'excap de protecció radiològica Francesc Gonzàlez van acollir-se al seu dret a no declarar esgrimint, segons van indicar fonts judicials, que ho faran més endavant, quan el jutjat ja tingui els informes pericials que encara falten. Les declaracions dels altres dos imputats, previstes per al proper divendres, s'han suspès.

La denúncia de la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona és la que va portar la jutgessa de Gandesa a obrir les primeres diligències per un delicte d'aquestes característiques en tot l'Estat espanyol des de l'any 1989. Segons la Fiscalia, els directius d'Ascó haurien incorregut en delictes contra la seguretat col·lectiva per exposició a radiacions ionitzants a persones, contra el medi ambient, contra els drets dels treballadors i de falsedat documental. L'escrit de la Fiscalia assegura que els directius de la central van incórrer en "inacceptables negligències".

stats