MOVIMENTS SOCIALS
Crònica 22/06/2011

Els 'indignats' estudien aixecar demà l'acampada

Els indignats estudien aixecar demà l'acampada de la plaça de Catalunya de Barcelona, abans de la revetlla, i celebrar una festa a la platja per tancar la primera fase de les protestes del moviment 15-M.

Maria Ortega
2 min
Una trentena de persones mantenen l'acampada a la plaça de Catalunya, amb tendes per passar-hi la nit i carpes per a les activitats durant el dia.

Barcelona.Passen els dies, els esdeveniments es precipiten en forma de manifestació massiva i reaccions polítiques, però hi ha coses que no canvien. Una gran pancarta continua presidint la plaça Catalunya i adverteix: " Nos kedamos ". Tot i que ja fa dues setmanes que, seguint els acords de l'assemblea, el campament indignat s'hauria d'haver aixecat, una trentena de persones encara passen la nit a la plaça. La celebració de la revetlla de Sant Joan s'erigeix ara com una possibilitat per fer precipitar els canvis i, en aquest sentit, la comissió de continguts està gestant una proposta, que haurà de passar per l'assemblea, per fer una celebració a la platja que serveixi "per tancar una fase i agafar forces per a la següent", segons apuntaven ahir des de la comissió de comunicació. Una operació que podria servir per tirar endavant amb l'estratègia marcada i, seguint el model de Madrid, fer una neteja exhaustiva de la plaça Catalunya i mantenir-la com a punt de trobada de les assemblees setmanals.

La proposta, però, d'entrada no és vista amb bons ulls per molts dels que encara mantenen l'acampada. Així, la Bea, de la comissió de gràfics -les comissions s'han reestructurat amb la gent que va decidir quedar-se a la plaça, tot i que una desena ja no hi són físicament- explicava ahir que no té previst aixecar la paradeta a curt termini, perquè la idea és "no abandonar aquest espai fins que no n'hi hagi un altre que pugui exercir les mateixes funcions". Argumenta, a més, que l'assemblea que funciona en aquests moments a la plaça Catalunya "és com una assemblea més de barri, amb la diferència que se situa en un lloc simbòlic".

L'alcalde de Barcelona en funcions, Jordi Hereu, ja remarcava ahir que, tot i que "les acampades indefinides no es poden mantenir", "cal esgotar les vies del diàleg" i, fins tot, veia compatibles revetlla i acampada. També el cardenal de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, es posicionava ahir en defensa de " la dignitat de la política", tot i demanar als polítics que escoltin "el que necessita i demana el poble". El Govern, de moment, ja ha assegurat que pren nota de la gran manifestació de diumenge però que té previst posicionar-se com a acusació particular contra "els violents" del dia del bloqueig al Parlament. Com a mínim tres diputats també els han denunciat a títol personal.

stats