Crònica 05/09/2011

Els 'indignats' hebreus aixequen el seu campament

Marc Vidal
1 min
Un artista francès ha immortalitzat els rostres dels acampats a Tel Aviv.

BARCELONA.L'endemà de la manifestació més gran que ha viscut mai Israel, convocada pels indignats , que demanen millores socials al seu país, els acampats els últims mesos a Tel Aviv i Jerusalem van desmuntar ahir les seves tendes. "L'acampada ha complert els seus objectius i és hora d'emprendre noves accions", va assegurar un dels portaveus dels indignats a l'Agència France Press després de la manifestació de dissabte, que va aplegar més de 400.000 persones en una quinzena de ciutats hebrees diferents.

L'èxit de convocatòria d'aquest moviment de reivindicació social ha sorprès tothom, començant pel mateix primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, que ahir va explicar que d'aquí dues setmanes es faran públiques les conclusions de la comissió que estudia les peticions dels indignats . "El govern que lidero s'ha compromès a fer canvis de debò per alleugerir el cost de la vida i superar les desigualtats socials", va dir Netanyahu.

Un moviment viu

Però encara que el moviment desmunti l'acampada que ha mantigut viva la flama de les reivindicacions socials, la manifestació de dissabte indica que l'esperit reivindicatiu dels israelians en favor d'una societat més justa no ha perdut força ni de bon tros.

"Aquesta lluita és molt més gran que qualsevol tenda de campanya", va assegurar ahir Yuval Bedolach, líder del sindicat d'estudiants israelià. "La protesta continua i el govern israelià té clar des de dissabte que no ens pot ignorar", va dir.

stats