Crònica 31/05/2011

La inflació cau per primer cop en nou mesos, però l'Euríbor puja

Toni Garganté
1 min

Barcelona.La inflació corresponent al maig ha canviat la tendència alcista i ha baixat per primera vegada en nou mesos. Ha caigut només tres dècimes, del 3,8% a l'abril al 3,5% al maig, però ha capgirat la situació i sembla que pot seguir en aquest clima de lenta davallada fins a finals d'any.

La moderació dels preus dels carburants ha estat la raó del canvi, segons les dades de l'IPC avançat publicades ahir i que segurament es confirmaran el 14 de juny. El professor de l'Iese José Ramón Pin va assegurar que, a més de la reducció dels preus dels carburants, també hi ha hagut un efecte similar en les tarifes dels viatges organitzats, que, com que va coincidir la Setmana Santa al mes d'abril, van provocar un repunt en aquell moment. "És possible que en els mesos vinents hi pugui haver un altre augment puntual dels preus turístics, però no serà gaire rellevant", va afegir. Pin va argumentar que la situació actual és més lògica, amb una inflació relativament baixa per a una demanda gairebé inexistent.

D'altra banda, i quan falta un dia per acabar el mes, l'Euríbor, l'índex per calcular el cost hipotecari, es va situar ahir 0,89 punts per sobre del maig del 2010. Això vol dir que les hipoteques que s'han de revisar s'encariran.

stats