LA SORTIDA DE LA CRISI
Crònica 09/10/2011

Els inspectors internacionals acusen Grècia de no executar les retallades

Ara
1 min

BARCELONA.Els inspectors internacionals no estan satisfets amb les mesures d'austeritat que Grècia està aprovant. Alguns dels principals membres de l'expedició han criticat la falta de determinació d'Atenes per executar les retallades que se li exigeixen, segons va avançar ahir el diari alemany Welt am Sonntag .

Membres de la troica que integren l'FMI, la CE i el BCE han exposat obertament les seves crítiques. Els inspectors són actualment a Grècia avaluant el país i el 24 d'octubre publicaran el seu informe.

Si l'informe dels inspectors és positiu, Grècia rebria l'últim tram del primer rescat, 8.000 milions d'euros, que el govern grec necessita per afrontar els seus pagaments immediats i evitar la fallida. En canvi, un informe desfavorable podria bloquejar aquests diners i posaria en risc la solvència de Grècia.

El responsable de la delegació de l'FMI, el danès Poul Mathias Thomsen, considera que Atenes ha d'implantar mesures molt més severes que les que ja ha aprovat. "És evident que el programa no avançarà si les autoritats no es decideixen pel camí d'unes reformes estructurals molt més estrictes del que hem vist fins ara", afirma Thomsen en declaracions al rotatiu alemany.

"Els grecs creuen que en tenen prou aprovant lleis", assegura l'alemany Matthias Mors, representant de la Comissió Europea a la troica. "Però la implementació demana temps i moltes vegades falten les estructures necessàries, per exemple a l'Agència Tributària".

Fa un mes el Parlament grec va aprovar la creació d'un nou impost sobre la propietat, però l'endemà el vicepresident del govern va anunciar que no el pagaria.

stats