CRISI ALIMENTÀRIA
Crònica 12/01/2011

La intoxicació per dioxines arriba als porcs

Isaac Lluch
1 min

BerlínFins ara només s'havien trobat dioxines en ous i carn de gallina. Però els investigadors alemanys van confirmar ahir que en una granja del districte de Verden, a la Baixa Saxònia, un porc que va ser seleccionat aleatòriament d'un conjunt d'animals que s'anaven a sacrificar contenia una alta taxa de toxicitat pel consum de pinso amb l'esmentada substància contaminant. El ministeri d'Agricultura d'aquest estat federat es va afanyar a notificar que tots els animals -més de cent - d'aquella granja seran matats i cremats. I poden tenir el mateix final els porcs d'un segon establiment agropecuari de la mateixa regió que presentaven nivells de dioxines al límit del màxim legal. Els investigadors n'estan analitzant més proves al laboratori. Segons fonts del govern, de les prop de 4.400 granges de la regió tancades per prevenció els darrers dies, 330 ahir continuaven tancades. Per a les centrals lleteres s'ha donat el toc de cessament d'alarma. No obstant, l'alerta s'ha activat en diversos supermercats de la Baixa Saxònia on s'han trobat a la venda ous de les granges tancades de manera preventiva.

stats