LA CORRUPCIÓ A CATALUNYA
Crònica 10/03/2011

La investigació calcula que el cas GISA tindrà una desena d'imputats

Albert Balanzà
2 min

Barcelona.El jutjat d'instrucció número 5 de Barcelona segueix amb la seva feina per desentrellar la presumpta xarxa d'adjudicacions irregulars en la qual hi ha esquitxades GISA, Política Territorial, la Diputació de Girona i una desena d'empreses de les comarques gironines, segons les diligències judicials que ha anat explicant aquest diari des del passat 25 de febrer.

A la ja coneguda imputació del gerent de Carreteres a Girona de l'empresa pública de la Generalitat, Jordi Vergé, i de l'empresari Juan Mozo, que van quedar en llibertat amb càrrecs l'endemà que esclatés el cas, s'hi han anat sumant noves detencions sempre relacionades amb les empreses, que es repartien el gruix de l'obra pública de Girona gràcies al fet que la Diputació, segons especifica la investigació, hauria afavorit la creació d'un càrtel.

El president de la constructora Rubau Tarrés, Josep Rubau, va comparèixer dimarts davant la jutgessa que instrueix el cas, es va negar a declarar i la titular del jutjat número 5 en va decretar la llibertat condicional. L'advocat del constructor, Carles Monguilod, que també actua de defensa d'un altre alt càrrec de la mateixa empresa, Juan M., va apuntar ahir que la negativa a declarar dels seus defensats no és per desconèixer l'objecte de la investigació, sota secret sumarial.

El grup de delinqüència econòmica i tecnològica de la Guàrdia Civil, la Fiscalia de Delictes Econòmics i l'Oficina Antifrau han contribuït amb la seva investigació sobre les empreses i les tres institucions -sobre l'Ajuntament de Girona també s'ha actuat sense poder arribar a cap conclusió amb possibilitats delictives- a la detenció fins ara de tres persones més, vinculades a la constructora Servià Cantó, concretament el gerent i dos tècnics de l'empresa. Aquestes tres persones, que també s'han negat a declarar, van ser posades en llibertat a l'espera que el jutjat les citi a declarar.

Sota la imputació dels delictes de suborn i alteració de preus en concursos i subhastes públiques, la investigació subratlla que l'operació està oberta i circumscrita, de moment, a Girona, però que no es descarten ni molt menys noves detencions, que fàcilment podrien depassar la desena quan el cas agafi més gruix. De fet, aquestes fonts consultades per l'ARA han anunciat la imminent detenció d'un dels noms propis que surten esquitxats a les diligències, el director de xarxa local de la Diputació.

stats