CRIM A CIUTAT VELLA
Crònica 08/03/2011

El pare del jove assassinat demana la màxima pena per a l'agressor

M.c.
2 min
Els amics de l'Alí es reuneixen a les portes del supermercat per retre-li homenatge.

Barcelona.Els amics de l'Alí es van acostar ahir a la tarda al supermercat on treballava i on dissabte a la nit un ciutadà francès va matar-lo. Són els companys de primer de batxillerat de La Salle Barceloneta, que volien fer-li un homenatge. Els joves van encendre espelmes i li van deixar un escrit en què li deien que sempre el recordaran. Casualitats de la vida, l'Alí va morir el 5 de març, curiosament el mateix dia d'ara fa tres anys que va arribar del Pakistan a Catalunya. Així ho explicava Mohamed Akbar, el seu pare, destrossat, ahir a l'ARA.

L'Anaïs era companya de classe de l'Alí i ahir es va reunir amb tots els companys, que encara estaven consternats: "Hem volgut venir aquí per recordar-lo", va explicar. L'Alí, de 19 anys, va rebre un tret al cap mentre despatxava darrere el mostrador del supermercat. Un home va entrar al comerç del carrer Sant Pere Més Alt, li va demanar els diners i el jove en negar-s'hi va rebre un tret al cap. La Guàrdia Urbana va detenir el presumpte assassí poques hores després del succés.

Segons expliquen els seus amics, l'Alí, d'origen pakistanès, era un jove tranquil, que no parlava gaire i era bo en matemàtiques. Feia només un any que estudiava a La Salle Barceloneta. Havia escollit la branca científica de batxillerat i volia ser metge: "Era molt intel·ligent i treia unes notes brillants", explica un familiar de l'Alí. El pare del jove explicava que el seu fill estava sol quan el van matar i que ell havia marxat una estona a una altra botiga que té la família: "No ens havien robat mai". El pare de l'Alí demana que l'assassí pagui pel que ha fet i estigui el màxim temps a la presó pels seus actes.

La família es reunirà amb un advocat per emprendre les mesures legals necessàries com a acusació particular per la mort del jove. La seva mort ha reobert el debat sobre la seguretat a Catalunya. En pocs mesos, una fornera del barri de Sant Gervasi i un joier de Sant Martí han estat assassinats per lladres que van entrar als establiments a robar.

stats