OCUPACIÓ TURÍSTICA
Crònica 06/08/2011

El juliol fred frena la recuperació del turisme

Marta Bausells
2 min

Barcelona.Aquest juliol ha estat atípic des del punt de vista meteorològic, amb rècords de pluges i baixes temperatures. Això ha frenat la recuperació del sector turístic respecte del 2010 a la província de Barcelona. L'enquesta sobre ocupació turística de la Diputació de Barcelona indica que la mitjana de creixement de l'ocupació hotelera a la província respecte del juliol de l'any passat se situa en un 4,73%, quatre punts per sota de l'augment que hi va haver al juny. La xifra total d'ocupació és del 76%. Les dades fan referència als 77.000 llits que ofereixen els hotels de la província sense comptar els 64.000 que hi ha a la capital. Va presentar ahir les dades Alberto Fernández Díaz en qualitat de vicepresident primer de Desenvolupament Econòmic i Ocupació de la diputació.

Fernández Díaz va destacar que malgrat la frenada lleugera els resultats del juny i del juliol apunten a "magnífiques perspectives" de recuperació del sector. El mal temps, però, sí que va "alterar les expectatives d'allotjament" en l'àmbit del turisme rural, que ha vist una ocupació de gairebé un 47%, amb una davallada mitjana d'un 0,44% respecte de l'any passat.

En altres modalitats com ara els càmpings, l'ocupació ha crescut un 3% de mitjana respecte del juliol del 2010, però a la Catalunya Central han perdut visitants. Als apartaments turístics l'afluència ha augmentat un 8%. Fernández Díaz va insistir que la Diputació reclamaria a la Generalitat el reconeixement de la marca Costa de Barcelona, creada per empresaris turístics i que aglutina les anteriors Costa Barcelona-Maresme i la Garraf-Baix Llobregat, englobant totes les platges de la província. També enfortirà dues marques més, Barcelona Paisatges-Catalunya Central i Barcelona Pirineus-Berguedà, per "atreure perfils diversos" de turistes, va afegir el vicepresident de la Diputació. D'altra banda, la directora general de Turisme, Marian Muro, no va voler valorar ahir com està anant la temporada turística.

Va dir, però, que el govern vol vincular el turisme de sol i platja amb la cultura i la gastronomia.

stats