CAS GÜRTEL
Crònica 12/03/2011

La justícia estreny el setge sobre Camps

Els tribunals valencians van reobrir ahir la investigació del possible finançament irregular del PP valencià, un cas que va més enllà dels famosos vestits regalats per la xarxa Gürtel al president Camps.

Marina Gordillo
2 min
El president valencià, Francisco Camps, ahir.

València.La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha acordat, segons una providència difosa ahir, investigar el possible finançament irregular del PP valencià. El document dóna resposta a la petició d'inhibició parcial enviada pel magistrat del TSJ de Madrid, Antonio Pedreira, que investiga el gruix del cas Gürtel. El tribunal valencià obre ara un termini de deu dies per a les parts personades perquè hi presentin les seves al·legacions.

La decisió del TSJCV apunta que l'extensió del cas Gürtel al País Valencià podria anar més enllà dels regals de vestits al president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, l'exvicepresident del Consell Víctor Campos, l'exsubsecretari general del PP Ricardo Costa i l'excap de gabinet de Turisme Rafael Betoret. En aquesta causa hi ha indicis de set presumptes delictes de corrupció: prevaricació, tràfic d'influències, delicte electoral, suborn actiu i passiu, falsedat documental i blanqueig de capitals. La investigació afecta el cap del Consell, el vicepresident Vicent Rambla, els dirigents del PP David Serra i Yolanda García, a més de Costa i, per altra banda, els responsables de la xarxa corrupta que a València es deia Orange Market.

La providència del TSJCV data de només cinc dies després de la convenció autonòmica del PP a Palma, on Camps va signar el manifest del seu partit contra la corrupció. Però el cas està pendent des de fa ja quasi un any. El Tribunal Superior de Madrid va demanar la inhibició el maig del 2010, però els recursos del PP han ajornat la resolució del procés. A més, els magistrats valencians encara han d'arribar a un acord, previsiblement abans de les eleccions, sobre els recursos contra l'inici de judici oral pel cas dels vestits i sobre la possible unificació de tots dos assumptes en una sola investigació.

Paradoxalment, el TSJCV també investigarà el portaveu socialista a les Corts, Ángel Luna, per haver difós un informe secret sobre suposats pagaments irregulars al PP.

stats