TRAGÈDIA AÈRIA
Crònica 02/06/2011

El jutge imputa tres directius per l'accident de Spanair

Redacció
2 min
El 20 d'agost del 2008, 154 persones van morir en estavellar-se un avió de Spanair a Barajas.

MADRID.Recollint la petició que havia fet l'Associació d'Afectats del Vol Spanair JK5022, el jutge ha imputat tres directius de la companyia aèria per l'accident d'avió en el qual van morir 154 persones l'agost del 2008 a l'aeroport de Barajas.

Són el cap de torn dels mecànics a la base de Madrid, el cap de la divisió de manteniment i el cap de servei de qualitat de la companyia. Se'ls imputa 154 homicidis imprudents i 18 lesions imprudents -en el cas dels ferits- i estan citats a declarar a partir del 20 de juny. S'uneixen així als dos tècnics de Spanair que són els únics processats fins ara. Els tres directius hauran de donar explicacions per les suposades errades que va detectar l'informe dels perits i que apuntava que els tècnics haurien comès errors en despatxar l'avió després de trobar una primera avaria abans de l'enlairament.

Segons el jutge, el personal de Spanair podria no estar prou preparat per fer-se càrrec d'aquestes avaries.

Omissió d'informació

Segons les investigacions, la tripulació "no va configurar adequadament l'avió per enlairar-se". L'informe dels perits també conclou que el cap dels mecànics de torn hauria donat per bona la reparació que es va fer i els caps del servei de qualitat i de la divisió de manteniment podrien ser responsables per omissió d'informació adequada als tècnics de manteniment.

No es va identificar l'avaria

L'investigació apunta que la tripulació no es va cenyir als procediments operatius estàndards, de manera que es va perdre l'oportunitat "de detectar l'error de configuració de l'avió". I conclou que ni el personal de manteniment ni la tripulació van arribar a identificar la causa de l'avaria. L'associació d'afectats atribueix les noves imputacions a la feina que estan fent, ja que considera que estan lluitant "sols". Spanair recorda que la situació d'imputats dels tres treballadors "no en suposa la culpabilitat".

stats