JUDICIAL
Crònica 18/01/2012

El jutge imputa l'advocat Emili Cuatrecasas

Ara
1 min
L'advocat Emili Cuatrecasas declararà el 24 de febrer.

BARCELONA.Un jutge de Barcelona ha citat a declarar com a imputat l'advocat Emili Cuatrecasas, soci principal del bufet que porta el seu nom, i la seva exdona per un presumpte frau fiscal de gairebé 4 milions d'euros en els impostos de societats, patrimoni, IRPF i IVA. Segons fonts judicials, el jutge ha acordat admetre a tràmit la querella que va presentar la fiscalia contra Cuatrecasas, a qui acusa de deu delictes contra la hisenda pública dels quals la seva exdona, Mercedes B., seria participant a títol lucratiu per beneficiar-se de 142.831 euros en el suposat frau, segons informa Efe.

Per aquest motiu, els cita tots dos a declarar com a imputats el 24 de febrer per interrogar-los sobre el suposat frau fiscal, que afecta els beneficis econòmics d'Emili Cuatrecasas sense relació amb l'activitat del bufet que va fundar el seu pare, actualment el primer d'Espanya.

En la seva querella, la fiscalia acusa l'advocat de defraudar gairebé 4 milions d'euros a Hisenda en els impostos de societats, patrimoni, IRPF i IVA a través d'un entramat d'empreses sense activitat real.

La denúncia es basa en un informe de l'Agència Tributària que va detectar indicis de frau en els exercicis fiscals dels anys 2006, 2007 i 2008 de l'advocat i expert en assessoria fiscal. La fiscalia diu que va incloure com a despeses vinculades a una activitat empresarial les generades pels seus béns.

stats