Crònica 08/04/2011

"La ketamina s'ha convertit en una moda entre els joves"

Operació Fa uns dies els Mossos van desarticular una xarxa de tràfic de ketamina. Van detenir deu joves i van confiscar 28 quilos d'aquesta droga, que portaven de l'Índia

M.c.
1 min

És la primera operació de ketamina que es fa?

És la primera xarxa que desarticulem que es dedica a gran escala al tràfic de ketamina, un psicotròpic que ja no té diferències a nivell penal amb altres drogues.

Quines hi havia?

La ketamina està fiscalitzada des de l'any passat, ja que té un ús farmacèutic, com a anestèsic. Però la gent que vam detenir no en feia aquest ús, és com si trafiquessin amb morfina.

Quin és el perfil de joves que han detingut en aquesta operació?

Són joves d'entre 21 i 27 anys. El més curiós de tot plegat és que tenen vinculacions amb el món okupa. Tots sabien perfectament el que feien i molts tenien antecedents.

Què té la ketamina?

En els fòrums es recomana que se'n faci un consum només dos o tres cops al mes perquè és una substància que genera addicció, primer física i després psíquica.

Quins efectes té?

Pot provocar episodis psicòtics i al·lucinacions, fins i tot recomanem que sempre que es consumeixi aquesta droga es faci en llocs on no es pugui prendre mal perquè no s'és conscient del dolor d'una ferida. Els danys cerebrals a curt termini són imprevisibles i a llarg termini són irreversibles.

Preocupa el consum de ketamina a Catalunya?

Preocupa com qualsevol altra droga, preocupa el seu ús extensiu, va a èpoques, és perillosa i ara està de moda entre els joves.

stats