AEROPORTS
Crònica 24/03/2012

La 'low cost' d'Iberia no volarà a Barcelona

L'aerolínia de baix cost Iberia Express es va presentar oficialment ahir a Madrid i començarà a operar demà. De moment, s'han confirmat 20 destinacions per al 2012, entre les quals no apareix Barcelona.

B. Arias / E. Escriche
2 min
La 'low cost' d'Iberia no volarà a Barcelona

BARCELONA / GIRONALa low cost impulsada per Iberia neix amb l'objectiu de cobrir les rutes interiors i europees. El conseller delegat d'Iberia Express, Luis Gallego, va declarar ahir que l'aerolínia els permetrà fer front a les low cost que dominen el mercat europeu de curta i mitjana distància.

L'aerolínia s'estrenarà amb quatre rutes des de Barajas: Palma, Alacant, Màlaga i Sevilla. Al maig s'hi afegiran noves destinacions estatals i caldrà esperar fins al juny i el juliol per a les primeres operacions europees.

Els primers bitllets es podran comprar a un preu de llançament de 25 euros, tot i que de moment només es distribueixen en els canals tradicionals de venda. Fins a la setmana que ve no es podran adquirir a la pàgina web d'Iberia Express, on ara només es poden trobar ofertes de feina i un comptador que calcula el temps que falta per al primer enlairament.

El naixement d'Iberia Express ha estat un motiu de conflicte laboral amb els treballadors d'Iberia, sobretot amb els pilots, i ja ha provocat dotze jornades de vaga. Actualment sindicats i empresa estan en fase de negociacions.

Ryanair manté el domini a Girona

D'altra banda, l'aeroport de Girona espera sortir de la caiguda en picat de passatgers de l'últim any per la suspensió de vols de la companyia irlandesa Ryanair a causa de les desavinences en la negociació del conveni amb la Generalitat. Intentarà fer-ho amb les 69 rutes que oferirà durant la temporada d'estiu que comença aquest diumenge i que s'allargarà fins al 27 de novembre.

Un total de 22 rutes seran noves respecte al mateix període del 2011, entre les quals hi ha el reivindicat vol Girona-Madrid i el de la ciutat grega Salònica. Tot i que durant aquest estiu hi operaran 13 companyies, les instal·lacions de Vilobí d'Onyar continuen depenent de la low cost Ryanair, que ofereix 58 dels trajectes. Això converteix l'aeroport gironí en el primer d'Espanya en nombre de rutes de la companyia irlandesa. Segons la direcció de l'aeroport, aquest fet demostra l'interès de l'aerolínia a mantenir la base a Girona.

stats