Crònica 10/02/2011

La fira de maquinària tèxtil portarà 118.000 visitants al setembre

Carles Arbolí
2 min

BARCELONA.Es diu ITMA, és la fira de maquinària tèxtil més important del món, mou un volum de 118.000 visitants i es farà per primer cop a Barcelona del 23 al 30 de setembre. El president del Gremi d'Hotels, Jordi Clos, va qualificar el fet com el "repte firal més important de la història de la ciutat" i va posar com a exemple que la seva capacitat d'atracció duplica la del Mobile World Congress. Clos considera que l'interès de la capital catalana com a ciutat de negocis s'ha de seguir complementant amb el seu atractiu turístic "perquè aquesta barreja és la que funciona millor per al sector". I afegeix: "Seria molt dolent viure només dels negocis, com passava a Madrid".

El Gremi d'Hotels també valora de manera molt positiva els resultats de l'any 2010, després de tres exercicis consecutius de descensos: "Per fi comencem a veure la sortida del túnel", va afirmar Clos. Al llarg de l'any passat, l'ocupació mitjana als establiments hotelers de la ciutat va créixer més de cinc punts, fins a situar-se al 72,2 per cent. Una tendència que es manté en aquest inici del 2011, amb un creixement del 6-7% al llarg del mes de gener. En canvi, el preu mitjà de les habitacions es va mantenir a la baixa i, per primera vegada en els últims anys, es va situar per sota dels 100 euros, fins a 99,39 euros. Els mesos de juliol, setembre i octubre són, tradicionalment, els de més ocupació.

Durant el 2010 es van obrir a Barcelona set nous hotels amb una oferta de 591 habitacions. Aquest any obriran les portes vuit establiments més, mentre que el 2012 la xifra creixerà fins a 14 nous hotels. Una tendència que es torna a frenar el 2013, quan només es preveu una obertura. Clos considera que és positiu que s'estabilitzi el creixement de la planta hotelera. El sector genera a la ciutat entre 25.000 i 35.000 llocs de treball directes.

stats