Crònica 18/01/2012

El matrimoni dels 31 creuers: "No tenim por, hi tornarem"

J.s.
2 min
El matrimoni dels 31 creuers: "No tenim por, hi tornarem"

BARCELONA.Jesús Pina (65 anys) i Maria Vallespín (57) són un matrimoni que pugen a un creuer sempre que tenen vacances. Sumen 31 viatges -quatre dels quals amb el Costa Concordia - i ja compten els dies per poder fer el següent, que arribarà a la primavera. Es passejaran pel Bàltic. El naufragi registrat davant de l'illa de Giglio no els espanta per desfer la reserva. Pina, que regenta una perruqueria a Sant Cugat, entén la psicosi associada al creuer sinistrat, però subratlla que són trajectes segurs: "No tenim por, hi tornarem. Ara encara hi haurà més seguretat, perquè cap capità s'atrevirà a decidir el rumb del creuer de manera autònoma".

El matrimoni de Sant Cugat va fer el seu primer viatge amb el Costa Concordia el novembre del 2006, pocs mesos després de l'estrena del transatlàntic, una experiència que van repetir per última vegada el Cap d'Any del 2011. En algun dels 31 creuers van coincidir amb Francesco Schettino, el capità que tots els dits apunten com a culpable del naufragi. "Tot i que amb alguns capitans hi hem mantingut converses, a ell només el coneixíem de vista", relata Pina, que disposa d'un veler ancorat a Tarragona i gaudeix navegant.

Els simulacres, una obligació

"Sempre que hem pujat en un creuer hem hagut de fer un simulacre d'emergència, que sol estar organitzat al detall", comenta Pina. Es convoca els passatgers per grups en diversos punts de coberta, on reben informació de les instal·lacions del vaixell. La tripulació s'ha de col·locar l'armilla salvavides, ubicada a cada cabina amb les instruccions necessàries, que inclouen el pont pel qual s'ha de fer l'evacuació en cas d'accident. Aquest procediment acostuma a durar uns 20 minuts i forma part de la rutina dels trajectes. "És matemàticament perfecte", afegeix Pina, que ha compartit trajectes amb els seus fills. A la passió pel mar, la parella hi suma el desfici pels balls de saló, que acostumen a practicar a les festes dels creuers. "Ens agrada vestir-nos de gala i divertir-nos als viatges", comenten. Tornaran a alta mar.

stats