Crònica 19/06/2011

4 militars espanyols i un intèrpret, ferits en un atemptat a l'Afganistan

Ara
1 min

Barcelona.Quatre militars espanyols i un intèrpret -d'origen iranià- van resultar ferits ahir quan va esclatar un artefacte explosiu al pas del vehicle blindat en què viatjaven, prop de la ciutat de Ludina, a la província de Badghis, al nord-oest de l'Afganistan.

Segons fonts del ministeri de Defensa, dos dels ferits més greus van ser un tinent i una soldat, que van perdre una cama en l'atemptat. Un dels altres soldats ferits presentava ferides i fractures a la cama. L'intèrpret i l'altre soldat van patir diverses contusions. Els ferits van ser traslladats als hospitals d'Herat i de Kandahar.

Els cinc espanyols viatjaven en un vehicle blindat del tipus Lince que formava part d'una patrulla de reconeixement de l'anomenada ruta Lithium, que uneix el sud de la província de Badghis amb el nord i que en aquell moment els espanyols supervisaven.

Els vehicles blindats Lince van substituir els antics models anomenats BMR i estan més protegits per atacs de mines o d'artefactes explosius improvisats.

Des que l'exèrcit espanyol es va desplegar a l'Afganistan el 2002 -on actualment compta amb 1500 efectius-, ha estat víctima de dinou atacs, en els quals han mort deu militars, un intèrpret i un nen. A banda d'això, segons recollia ahir l'agència de notícies Efe, 81 soldats més han mort en accidents aeris o de trànsit.

stats