Crònica 17/09/2011

"Les mobilitzacions han de continuar més enllà del setembre"

Malestar "De frustració n'hi ha molta, però el que ara volem és, simplement, canviar la situació" Perspectives "Tot continuarà igual, potser d'aquí dos o tres anys viurem una mica millor"

A.g.
1 min
Amro viu a Hebron, on 600 colons ocupen el centre de la ciutat.

Issa Amro, de 31 anys, és un dels activistes palestins més coneguts d'Hebron, Cisjordània, on la ferida del conflicte és més evident. Al centre d'aquesta ciutat hi ha uns 600 colons, protegits dia i nit per soldats israelians. Carrers buits, barrats, botigues tancades i vies per on tenen prohibit passar els àrabs dominen el cor d'Hebron. Amro espera que milers de palestins surtin al carrer el 21 i el 23 de setembre per reclamar un Estat palestí.

Com seran les manifestacions?

Pacífiques. Esperem que siguin massives, i no hi ha la intenció d'acostar-se als assentaments, però el que nosaltres no podem controlar són les possibles reaccions violentes dels colons i de l'exèrcit.

La frustració dels palestins pot portar a una tercera intifada?

No, ni molt menys. De frustració n'hi ha molta, però el que ara volem és, simplement, canviar la situació, tenir els mateixos drets que els israelians. Aquesta serà una protesta no violenta, l'hi asseguro.

Què creu que pot passar després del setembre?

Tot continuarà igual. Potser d'aquí dos o tres anys viurem una mica millor. Sovint em demanen la identificació, he de passar controls i tinc prohibit circular per determinats carrers. Per això les mobilitzacions han de continuar més enllà del setembre.

stats