MOBILE WORLD CONGRESS
Crònica 16/02/2011

"Els mòbils poden cuidar la nostra salut"

Segons Schmidt, la importància dels mòbils creixerà sense parar durant la pròxima dècada. Això requerirà millors infraestructures de telefonia que hauran de pagar les operadores com Telefónica.

àlex Font Manté
2 min
Eric Schmidt ahir al MWC: "Les innovacions tecnològiques ja no són per als rics".

Barcelona.El president de Google, Eric Schmidt, creu que encara no hem vist ni una ínfima part del que la telefonia mòbil pot acabar fent d'aquí pocs anys. "¿No seria fantàstic que els vostres telèfons mòbils tinguessin cura de la vostra salut?", es va preguntar ahir Schmidt durant una conferència al Mobile World Congress de Barcelona. "El telèfon sempre ens acompanya i podria enviar dades telemètriques de la nostra salut en temps real", va dir. La intervenció de Schmidt va despertar una gran expectació entre els assistents al congrés, que van omplir l'auditori de 1.500 persones més de mitja hora abans que comencés la seva conferència.

El president de Google va dedicar gran part del temps a preveure com serà el futur. En la seva opinió, a més d'ajudar a cuidar la nostra salut, la tecnologia mòbil també contribuirà a solucionar grans problemes de la societat actual, des del terrorisme fins a la transparència financera.

En aquest sentit, i lligant-ho amb la revolució que s'ha viscut a Egipte gràcies a les xarxes socials, Schmidt va defensar que, mentre que abans "les innovacions tecnològiques eren per als rics", actualment això ha canviat perquè pràcticament tothom té accés als nous invents. "Em sento especialment orgullós d'això", va afirmar.

El cost de les xarxes

Schmidt creu que la importància dels mòbils creixerà sense parar durant la propera dècada. I per això caldran xarxes de telefonia més bones que les que hi ha actualment. Al matí, el president de Telefónica, César Alierta, havia reclamat sense dir-ho explícitament que empreses com Google també contribueixin a pagar les noves xarxes. Alierta creu que si hi ha empreses que es beneficien de les infraestructures de telefonia, també han de pagar-les. "Tots hem d'estar en igualtat de condicions", va dir Alierta.

Schmidt es va limitar a agrair l'esforç de les operadores. "Els costos d'inversió de les operadores és molt elevat, especialment en la tecnologia wireless [sense fil] perquè la demanda està creixent molt". Però no es va comprometre a res.

El president de Google va lamentar que Nokia hagi decidit aliar-se amb Microsoft, segons es va anunciar la setmana passada. Ara Nokia utilitzarà el sistema operatiu Windows Phone a tots els seus telèfons, en comptes de l'Android dissenyat per Google (que és una de les estrelles del Mobile World Congress d'aquest any). "Ens hauria encantat que Nokia ens hagués triat a nosaltres -va dir Schmidt-, però van preferir anar amb un altre". De totes maneres, el president de Google va deixar la porta oberta perquè puguin col·laborar en el futur.

stats