Crònica 19/05/2011

La morositat de bancs i caixes espanyols baixa una mica i se situa al 6,11%

Toni Garganté
1 min

Barcelona.El nivell de morositat de bancs, caixes i cooperatives de crèdit espanyols s'ha mantingut estable en el 6,11% al març, cosa que representa una lleugera baixada des del 6,19% detectat al febrer. Aquesta petita davallada es la primera que es produeix després de cinc mesos consecutius de pujades.

En aquest sentit, el secretari d'estat d'Economia, José Manuel Campa, va ser prudent ahir i va argumentar que es tracta d'un tema puntual, abans de considerar-ho un canvi de tendència. Segons les dades del Banc d'Espanya, la xifra d'impagaments al final del primer trimestre arribava als 111.511 milions d'euros, 1.069 milions menys que al mes de febrer.

Els bancs van comptabilitzar una mora del 6,26%, una mica per sota del 6,35% del febrer. Amb tot, segueix sent un percentatge més elevat que el de les caixes, que van tancar el mes de març a un nivell del 5,95%, mentre que el mes anterior era del 6,06%.

D'altra banda, i segons un estudi divulgat per l'Institut d'Estudis Financers (IEF), els tests d'estrès fets l'estiu del 2010 "van tenir un efecte efímer en els mercats", ja que només van suspendre 7 entitats de 91, "i que els requeriments addicionals de capital per l'escenari advers van arribar amb prou feines als 3.500 milions, fet que va generar desconfiança". L'estudi afegeix que no hi va haver transparència en la metodologia.

stats