CRIM PER REVENJA
Crònica 29/01/2011

El mort de Santa Coloma era un suposat traficant

Marta Català
2 min

Barcelona.El Marcos, un home llatinoamericà de 43 anys, jugador retirat de la NFL, la lliga americana de beisbol, va morir abatut a trets el 26 de desembre al bar el Rincón Latino de Santa Coloma de Gramenet del carrer Bruc, a tocar del mercat del Fondo. Mentre els Mossos d'Esquadra investigaven el succés pensant que podia tractar-se d'una possible revenja, el Cos Nacional de Policia rebia una ordre internacional per detenir la víctima per tràfic de drogues. Quan van anar al seu domicili, un veí els va comunicar que el Marcos era mort.

Els Mossos no van alertar la Policia que aquella persona havia estat assassinada. Ara bé, han de fer-ho? Segons fonts de la policia de la Generalitat, quan es fa una actuació com aquesta, es fa constar a l'ordinador que aquella persona ha mort i és una informació "que el CNP pot consultar". Una altra cosa és que entre els cossos policials hi hagi la deferència de fer una trucada, en aquest cas a la Policia Nacional, en què s'informi que la persona que buscaven ja no és viva.

El Cos Nacional de Policia va detenir al novembre el Marcos després de rebre una ordre internacional de detenció procedent d'Itàlia, on se'l buscava per tràfic de drogues. Després de passar a disposició de l'Audiència Nacional, el van deixar en llibertat amb càrrecs a l'espera de la seva extradició. El Marcos havia fet arrels a Catalunya, estava casat i amb fills. Quan la Policia va rebre l'ordre de tornar-lo a detenir ja era tard: uns desconeguts l'havien cosit a trets en un bar de Santa Coloma. El Marcos n'era client. Dos homes van baixar d'un cotxe, van entrar al bar i li van disparar repetidament. Tenien clar qui era el seu objectiu. Els investigadors treballen amb la hipòtesi principal que el mòbil del crim va ser la revenja.

stats