SUCCÉS EN UN BOSC DEL SUD DE NORUEGA Reportatge
Crònica 24/01/2011

Un nen noruec espanta llops amb 'heavy metal'

Isaac Lluch
2 min

Dilluns passat, justament dia de sant Antoni Abat, un escolar noruec va semblar beneït pel patró dels animals. Walter Eikrem va salvar la vida després de creuar-se amb quatre llops pel camí que connecta la parada de bus amb la granja on viu, a les rodalies de Rakkestad, un poblet del sud de Noruega. En un primer moment, distret per la rutina d'escoltar música des del seu telèfon mòbil, va creure que aquella taca grisa que veia dalt del turó proper a casa eren els gossos del veí, però quan va tenir els animals més a prop, es va aterrir. Llops. "Tenia por que m'ataquessin", va reconèixer a la premsa noruega. Però va vèncer l'instint de fugir. Intentant guardar la calma, va recordar els consells dels seus pares. "El pitjor que pots fer és sortir corrent, perquè incites els llops a caçar-te", va simplificar el nen a la televisió noruega TV2. De nou al seu costat, la seva mare, Anne Katrine, assentia orgullosa: "Ha fet el que li havíem aconsellat si es trobava en aquesta situació. Si comences a córrer, fins i tot un caniche et perseguirà encara que no et vulgui atacar".

Sí, Walter va fer-ne cas. Però va fer molt més que això. "Tenia tanta por que encara que hagués volgut no hauria pogut córrer", va sincerar-se. Així que va desconnectar els auriculars del seu mòbil, va apujar al màxim el volum, va deixar sonar la cançó Overcome , del grup nord-americà de rock dur Creed, i va començar a cridar tan fort com va poder sacsejant els braços com aspes de molí per intentar espantar els llops. "No va semblar que tinguessin por, però van girar cua i van marxar", va indicar el noi.

Overcome : alguna cosa així com superar , vèncer . Tant se val el nom de la cançó. Segurament I will survive , de Gloria Gaynor, també hauria valgut. El que compta és l'instint de supervivència 2.0 que va mostrar Walter en fer ús de la tecnologia que tenia a l'abast. "No ho havia passat mai tan malament escoltant heavy metal ", admet el jove.

stats