Crònica 29/11/2011

Lahcen Daoudi: "El nostre govern farà un canvi real al Marroc"

Religió "Reformar el codi de família no és prioritari, la gent ens ha votat per tenir feina, no per ficar-nos en la seva vida privada"

C.m.
1 min
Daoudi és president del grup parlamentari i membre del secretariat general del PJD.

Els islamistes moderats del Partit de la Justícia i el Desenvolupament (PJD) negocien la formació de govern al Marroc. El president del grup parlamentari i membre del secretariat general del partit explica el seu projecte.

Quines són les seves prioritats ara?

Formar un govern amb cares noves, per demostrar que les coses han canviat. Posar fi a la corrupció i reformar el sistema de pensions, que està en fallida. Rellançar les inversions i donar feina als joves.

Al Marroc el rei és l'autoritat religiosa.

A Europa hi ha una església que es pot encarregar de la religió, però l'islam no té un clergat. I està molt bé que la religió estigui en mans del rei perquè sinó seria una catàstrofe: hi hauria la mesquita del PJD, la de l'Istiqlal, la d'Al-Qaida...

Cal fer canvis al codi de la família?

No és la prioritat. La gent ens ha votat per tenir feina, per l'equitat social, per lluitar contra la corrupció, no per ficar-nos en la vida privada.

Només van votar el 28% de marroquins.

Ens hauria agradat que hi hagués més participació, però donada la conjuntura, amb gent cridant al boicot... Però ara que el PJD ha guanyat, la gent votarà massivament a les municipals.

I el Sàhara?

Nosaltres vam fer la proposta per a les autonomies abans que el rei. Volem una autonomia àmplia com la de Catalunya dins d'Espanya.

El referèndum d'autodeterminació no és a l'agenda.

Quan Espanya faci la consulta a Catalunya, el Marroc farà la del Sàhara.

L'AKP turc d'Erdogan és el seu referent?

Turquia és un referent, però no l'únic. També ho són el Brasil i la Xina. Tots els que se'n surten.

stats