CRISI: LA BOMBOLLA IMMOBILIÀRIA
Crònica 11/02/2012

Les oportunitats d'un mercat en crisi

La urgència de vendre provoca l'aparició d'ofertes repartides per tota la geografia. No obstant, la majoria s'ubiquen a les zones de costa, on es concentra la segona residència

Beatriz Arias
2 min
Les oportunitats d'un mercat en crisi

BARCELONABaixades de fins al 50% dels preus en només sis mesos, habitatges sense estrenar amb acabats de luxe a uns preus excepcionals, preus per metre quadrat que recorden als d'abans que esclatés la bombolla...

Fent un cop d'ull als principals portals immobiliaris o a les façanes de les agències es pot comprovar que, tot i que els preus continuen sobrevalorats -segons l'opinió general- la crisi ha fet que les oportunitats immobiliàries sorgeixin com bolets.

Això és un motiu d'alegria per a alguns inversors solvents que tenen l'opció d'accedir a un habitatge en condicions molt més beneficioses de les que el mercat oferia, per exemple, fa només un parell d'anys.

Si, a més, amb la reforma financera torna a fluir el crèdit dels bancs i caixes -tal com apunten els experts- aquestes ofertes podrien acabar materialitzant-se en compres. Cal recordar que una de les raons de l'estancament del mercat és precisament la falta de finançament.

La principal conclusió d'un escenari d'oportunitats com el que hi ha actualment és que alguns venedors estan fent un esforç per fer els seus immobles atractius a la demanda presentant un preu que els ajudi a captar la seva atenció.

La majoria d'aquestes ofertes se situen a les zones de costa i en les ubicacions tradicionalment vacacionals, que és on es concentra l'estoc de segones residències. Però també es poden trobar en zones residencials i en capitals de província.

Les oportunitats recollides a continuació són una mostra d'ofertes que s'ubiquen en diferents localitats de Catalunya, les Illes Balears i el País Valencià, i que estan extretes dels portals immobiliaris Pisos.com i Fotocasa.es.

Calvià (Balears)

Apartament de 140 metres quadrats que ha vist com el seu preu es rebaixava gairebé un 31% en tres mesos. Ara costa 400.000 euros i té tres habitacions dobles, dos banys, garatge, piscina, ascensor i terrassa.

Girona

Un pis, amb piscina comunitària, que s'ubica a Girona i és d'obra nova. Té una habitació i un bany i també inclou plaça d'aparcament. Val 120.000 euros, un 38% per sota del preu mitjà de la zona.

Barcelona

A la Vila Olímpica hi ha un pis de segona mà que costa 170.000 euros, un 45% per sota del preu mitjà de la zona i té dues habitacions i un bany en 60 metres quadrats.

Finestrat (País Valencià)

Un apartament, situat a 12 quilòmetres de Benidorm, disposa de 45 metres quadrats, una habitació doble, bany i cuina americana. Ara val 75.000 euros però el març de l'any passat en costava 120.000.

Ibi (País Valencià)

Un pis de nova construcció de 58 metres quadrats té un dormitori, calefacció i armaris de paret, i costa 44.621 euros. El preu, que s'ha rebaixat un 38% en sis mesos, inclou el garatge.

stats