BATALLA ACCIONARIAL
Crònica 26/10/2011

El pacte Sacyr-Pemex torna al consell de Repsol

Ignasi Pujol
1 min
Antoni Brufau, president executiu de Repsol.

Barcelona.El pacte entre Sacyr i Pemex per sumar gairebé el 30% de Repsol tornarà avui a ser protagonista del consell d'administració de la petroliera espanyola. Ja va ser-ho en la sessió del 28 de setembre, en la qual es va escenificar l'aïllament de Luis del Rivero, aleshores president de Sacyr, i Pemex.

La majoria dels consellers, incloent-hi els de La Caixa (segona accionista, amb un 12,97%), van donar suport a la gestió del president executiu, Antoni Brufau, i van obrir la porta a iniciar accions legals contra el tàndem Sacyr-Pemex i fins i tot es va plantejar l'opció de fer fora els seus consellers. Des d'aleshores ha canviat l'escenari. Dijous passat el consell de Sacyr va destituir Del Rivero, artífex del pacte amb Pemex. El nou president de la constructora, Manuel Manrique, vol una relació més pacífica al si de la petroliera.

El sector dóna per descomptada la ruptura amb Pemex, però cal veure'n les derivades. Si Sacyr ven una sola acció del seu 20% de Repsol el pacte es trenca automàticament, però Pemex té dret d'adquisició preferent d'aquests títols. Si l'aliança queda en paper mullat el grup estatal mexicà podria demanar una indemnització a Sacyr. En qualsevol cas, fonts de sector consideren que el consell d'avui serà tranquil, tot i que queda veure què farà Del Rivero, encara conseller i vicepresident de Repsol. Un portaveu de Sacyr va declinar fer comentaris.

stats