Crònica 31/03/2011

Un paó fugitiu ja Va provocar un accident de trànsit

Albert Balanzà
2 min

Barcelona.L'incident de les dues llobes que va obligar ahir a activar el dispositiu de recerca i captura d'animals de la Guàrdia Urbana a l'entorn del Zoo de Barcelona és el segon episodi d'aquestes característiques que es produeix a la zona en un any. L'antecedent més clar d'aquests successos periòdics a la ciutat de Barcelona és l'accident de trànsit que van patir dues persones la nit del 25 d'abril del 2010 quan circulaven per la ronda Litoral en direcció Besòs. En aquella ocasió l'animal protagonista va ser un paó.

Els fets van passar a última hora d'un diumenge, cap a les 11 de la nit, al punt quilomètric 9,5 de la ronda, segons consta a l'acta que va aixecar en el seu dia la Guàrdia Urbana i a la qual ha tingut accés l'ARA. Per circumstàncies que es desconeixen, "un estruç o animal similar", que al final va resultar ser un paó, va creuar la ronda Litoral a l'altura del Zoo i va topar amb el vehicle en què viatjaven dues persones. Una dotació policial va desplaçar-se al lloc de l'accident, va identificar l'animal mort i va certificar els danys del vehicle. La ràpida reacció del conductor va evitar més danys materials i sobretot danys personals.

La investigació, en la qual també van participar els Mossos d'Esquadra, es va tancar sense determinar responsabilitats per part del Zoo de Barcelona, que en tot moment va mantenir que no els constava que haguessin perdut cap paó i això va eximir finalment la companyia d'assegurances d'indemnitzar els afectats. Es dóna la circumstància que aquests animals, a diferència del cas de les llobes d'aquest dimecres, es passegen lliurement pel recinte, ubicat dins del Parc de la Ciutadella. La polèmica per aquest incident també va arribar a les comissions municipals de l'Ajuntament de Barcelona, concretament a la comissió de medi ambient i sostenibilitat, i va ser el motiu de l'enfrontament entre l'equip de govern que formen el PSC i ICV-EUiA i CiU. El debat encara cuejava aquesta tardor fins que va quedar definitivament aparcat davant la falta de novetats en la investigació.

stats