Crònica 11/08/2011

Els pelegrins paguen 31,5 dels 50,5 milions de la visita del Papa

Miquel Codolar
2 min
Instal·len 200 confessionaris dissenyats per a l'ocasió al Parc del Retiro de Madrid.

Madrid.S'espera que més d'un milió de pelegrins arribin a Madrid els pròxims dies per participar als actes que celebrarà el Papa durant la visita que farà a la capital espanyola entre el 18 i el 21 d'agost i que estan preparant 30.000 voluntaris. Els organitzadors de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) van sortir ahir al pas de les crítiques rebudes per un pressupost que puja als 50,5 milions d'euros.

Els 456.380 pelegrins inscrits, la majoria estrangers, han pagat 70 euros de mitjana, un total de 31,5 milions. S'hi han d'afegir els 16,5 milions d'un centenar d'empreses i 2,4 milions més dels donatius de particulars i els SMS. La despesa més important es destina a les pantalles i a la megafonia dels actes centrals (12,5 milions), seguit per les carpes i instal·lacions (7,2), el material per a l'acollida (5,5) i les motxilles (4,7). A més, han anunciat que els comptes seran auditats per Price Waterhouse Coopers. Van assegurar que no hi ha diners públics i que l'esdeveniment aportarà més de 100 milions d'euros a l'economia espanyola.

Però expliquin el que expliquin, la manifestacions contrària, que espera reunir 5.000 persones, se celebrarà igualment. Els convocants de la marxa no es creuen les afirmacions dels organitzadors de la JMJ. Luis Vega, de l'Associació d'Ateus i Lliurepensadors (AMAL), va opinar que la JMJ rep un finançament directe del govern espanyol que podria estar per sobre dels 100 milions d'euros tenint en compte la rebaixa del preu del bitllet del metro, l'obertura d'escoles i els més de 10.000 policies que vetllaran per la seguretat. La marxa contra el Papa està convocada el 17 d'agost i té previst anar de Tirso de Molina a Sol. Ahir a la nit els indignats debatien si s'hi sumaven, però en qualsevol cas tenen previst protestar. Els sindicats també faran diverses vagues entre el 18 i el 21 als aeroports i al metro. Els inconvenients per als madrilenys poden ser un nou focus de crítiques. El consistori va anunciar ahir que tallarà carrers del centre per la visita papal.

stats