Crònica 23/12/2010

El petó de la loteria entre una ucraïnesa i un electricista

El bar Maldonado estava de festa contínua. A fora i aliens a tot, un home i una dona protagonitzaven un petó de pel·lícula. Ella és ucraïnesa i no té papers; ell, un electricista separat. Els ha tocat.

Marta Català
2 min

PallejàUn petó de pel·lícula. Enmig del carrer Nostra Senyora de Loreto, davant del bar Maldonado i sota el plugim d'un dia gris, hi havia la Yulia i el José. Aliens al regadiu de cava dels clients del bar i als flaixos de les càmeres que volien immortalitzar el moment, eren allí. El petó de la grossa de Nadal, emotiu i banyat per les llàgrimes de dos enamorats que no podien ni pagar-se el lloguer d'un pis i que han de viure a casa dels pares del José. 300.000 euros que s'emporten.

La Yulia és ucraïnesa. No té papers i va arribar fa nou anys a Catalunya. Té un fill de sis anys, l'Eugeni, que es porta molt bé amb els seus germanastres, l'Emma i el David. Són els fills del José, un electricista separat que es va assabentar que li havia tocat la grossa al mateix bar Maldonado: "Estava esmorzant, li vaig dir al del bar que em fiés l'entrepà de pernil, no tenia diners, i de sobte diuen per la tele: 79.250! Quasi m'ofego amb el pernil", va explicar. El José ho té clar: "El primer que farem és aconseguir papers per a la Yulia". Ella s'emociona, el mira, no s'ho creu. Tots dos pensen a reformar un pis de lloguer per viure-hi.

Els acompanyem a casa dels pares del José, a dalt de la muntanya. Els esperen emocionats amb cava. "A nosaltres també ens ha tocat", diu el pare. Una pasta important que compartiran amb els néts. Estan feliços. Per la casa corren i juguen els més menuts: l'Emma, el David i l'Eugeni. "Ens ha tocat", diuen. L'àvia està preparant el dinar, uns macarrons. La família López sencera: "Vull portar d'Ucraïna els pares i el germà de la Yulia perquè coneguin el seu nét". 300.000 euros ben aprofitats. I els en sobraran.

stats