AEROLÍNIES
Crònica 28/03/2012

Els pilots d'Iberia anuncien 30 nous dies de vaga

B.a.
1 min
Les aturades coincideixen amb el pont de l'1 de maig.

BARCELONA.Els pilots d'Iberia han convocat noves aturades cada dilluns i divendres des del 9 d'abril fins al 20 de juliol, segons va informar ahir el sindicat Sepla-Iberia. El primer dia de vaga coincidirà amb el Dilluns de Pasqua. També queda afectat el pont del dia 1 de maig, i l'últim dilluns coincideix amb l'inici de la temporada d'estiu.

L'anunci arriba després del fracàs de les negociacions que els pilots i l'aerolínia mantenien amb la mediació de l'exministre de Treball, Manuel Pimentel, que havia estat designat pel ministeri de Foment. L'origen del conflicte està en la creació de la nova filial de baix cost de l'aerolínia, Iberia Express, que diumenge va començar a operar vols de curta i mitjana distància des de l'aeroport de Madrid-Barajas.

Davant les noves 30 jornades de vaga convocades pels pilots, Iberia va comunicar que tornarà a cridar el sidicat Sepla per continuar les negociacions i intentar evitar les aturades. L'aerolínia va expressar el seu rebuig per una vaga que va qualificar d'irresponsable i que considera que és un xantatge a la societat espanyola. La companyia ja ha avançat que prendrà mesures per atendre els clients afectats.

Aquestes noves aturades se sumen a les dotze que el sindicat de pilots d'Iberia ja ha fet des del 18 de desembre i que han provocat unes pèrdues de 36 milions d'euros a l'aerolínia.

stats