TEMPORADA D'ESTIU A L'AEROPORT
Crònica 27/03/2011

Les places intercontinentals creixen un 45% al Prat

Josep Ferrer
2 min
El vol d'Spanair a São Paulo i el d'Iberia a Miami  són les principals novetats.

El prat de llobregat.Els aeroports comencen avui la temporada d'estiu. L'aeroport de Barcelona ho fa amb només un nou destí intercontinental respecte de la temporada passada -de manera que passa de 28 a 29-, però amb un increment del 45% en l'oferta de seients, ja que algunes companyies han optat per operar les rutes amb avions més grans o programar més freqüències setmanals.

La pèrdua de les connexions amb Luxor (Egipte) i Vancouver (Canadà) quedarà compensada enguany amb nous destins com São Paulo (Brasil), Miami (Estats Units) i Bamako (Mali). A més, Aeromèxico incrementa de dos a quatre les connexions setmanals amb Ciutat de Mèxic; American Airlines també augmenta les freqüències amb Nova York, i Aerolineas Argentinas, amb Buenos Aires, mentre que Delta Airlines posa un avió més gran per fer la ruta entre Barcelona i Nova York, igual que fa Qatar Airways amb la connexió amb la capital del país, Doha.

Les principals novetats, però, seran el vol que dimarts estrena Iberia entre Barcelona i Miami amb tres freqüències setmanals, i sobretot el que s'inaugura demà entre Barcelona i São Paulo, operat per Singapore Airlines en codi compartit amb Spanair, amb tres enllaços a la setmana i que suposa "fer realitat el somni de veure units Àsia i Amèrica del Sud, amb Barcelona com a aeroport de connexió", va indicar el director de l'aeroport de Barcelona, Ferran Echegaray. Aquesta mateixa ruta també l'operarà a partir del 19 de juny Iberia dos cops a la setmana.

A banda de rutes intercontinentals, el Prat també estrenarà rutes europees. Tot plegat farà que aquesta temporada hi hagi un 15% més de slots -horaris per operar-i un 20% més de places. Destaca l'increment de connexions amb Rússia, la qual cosa permetrà doblar l'oferta de seients, dels 600.000 actuals a l'1,2 milions. El turista rus, en clar ascens a Barcelona, acostuma a tenir un poder adquisitiu alt i la seva despesa és superior a la mitjana.

stats