Crònica 16/07/2011

La policia i el NoW , una via d'anades i vingudes

1 min

El mercat laboral britànic sempre ha estat molt àgil. Però arran de les investigacions sobre les activitats de News International es veu que també pot ser sorprenent. Hi ha dos exemples clars: el de Neil Wallis, un exdirector del NoW que va acabar treballant per a la policia. I el d'Andy Hayman, un policia que ara fa de columnista per The Times . El camí entre News International i la policia no només és concorregut, sinó que el trànsit va en les dues direccions.

Quan Wallis era periodista se'l coneixia com "l'home llop de Fleet Street" (el carrer on es concentraven els diaris abans que Murdoch arribés al Regne Unit). Va ser subdirector de The Sun i director del NoW , una feina que va deixar el 2009 per anar a fer d'assessor a la Metropolitan Police, un fet que només s'ha fet públic ara.

Per la seva banda, Hayman era l'encarregat de dirigir la primera investigació policial al NoW , una operació que ara està en entredit pels nombrosos errors comesos. La conclusió de Hayman: "Les víctimes de les punxades telefòniques es podien comptar amb els dits d'una mà". Actualment sabem que n'hi ha més de 4.000. Pocs mesos després de plegar va acceptar una feina per a News International.

stats