Crònica 24/07/2011

La policia baixa al metro per buscar carteristes

Més pressió als carteristes. Agents dels Mossos i la Guàrdia Urbana patrullen des d'ahir per les andanes i els passadissos de les estacions. L'objectiu: prevenir els furts i generar sensació de seguretat.

Ara
2 min
La policia baixa al metro per buscar carteristes

BARCELONA.Les primeres patrulles de la Guàrdia Urbana van començar a passejar pel metro de Barcelona ahir dissabte després que el dia abans, divendres, ho acordés la junta local de seguretat. Agents de paisà i uniformats s'uniran als Mossos d'Esquadra i a la seguretat privada per intentar reduir el nombre de robatoris i furts de carteristes. Els usuaris habituals s'han mostrat favorables a aquesta mesura, malgrat que molts turistes han utilitzat els agents uniformats per preguntar-los direccions i trajectes. Els policies faran una feina preventiva, de vigilància, mentre que els de paisà seran els que probablement podran detenir in fraganti més carteristes.

Les patrulles es coordinaran amb els Mossos per distribuir-se les zones de vigilància, que se centraran sobretot en els grans nusos de comunicació i d'alta afluència de viatgers, com l'Estació de Sants, Plaça de Catalunya, Passeig de Gràcia, Plaça d'Espanya i La Sagrera. Dues parelles d'agents uniformats vigilaven ahir al matí l'estació de la plaça de Catalunya, on es concentren metro, Ferrocarrils de la Generalitat i Rodalies de Renfe. Uns altres agents de paisà, vestits de turista, també feien el mateix. Els primers, però, a la pràctica es van convertir en improvisats guies turístics i informadors del transport públic, ja que havien de respondre dubtes i preguntes d'usuaris que buscaven una línia de metro determinada, una parada o l'ascensor per pujar o baixar a l'andana. Els agents no pujaran a cap comboi, sinó que es limiten a passejar pels passadissos i les andanes. El patrullatge al transport subterrani es combinarà i s'integrarà amb el de superfície. Durant el torn policial, normalment cada patrulla dedicarà una hora al metro, sobretot a les zones amb més presència de lladres.

Usuaris més tranquils

La Carmen, una usuària habitual del transport públic, va expressar la seva satisfacció per la posada en funcionament de les patrulles de guàrdies urbans al metro. "Com més vigilància hi hagi, millor", va expressar. Per altra banda, el Francisco, un madrileny que està de visita a la capital catalana, va explicar que a Madrid ja fa temps que la policia patrulla pel metro, i això ha contribuït a reduir els robatoris. Per això també li sembla bé que es faci a Barcelona. La lluita contra els carteristes és una de les obsessions del nou govern de Trias, així com la pressió als venedors ambulants il·legals. Ahir mateix la Guàrdia Urbana va detenir l'amo d'un local de Ciutat Vella que acumulava un miler de productes falsificats valorats en 98.000 euros i que havien de ser venuts al top manta .

stats